Трима нови пациенти - дете и двамата му родители, са били приети днес в Инфекциозна клиника на пловдивската болница, съобщи БНТ. Семейството е консумирало заразено месо от дивото прасе, уловено от дружинката в село Храбрино.

Симптомите на новопостъпилите пациенти се появили още в петък, но те не ги счели за сериозни. Тепърва предстои прокуратурата да установи кой е виновен за разпространението на заразата.

По думите на паразитолога Димитър Вучев бащата е занесъл вкъщи месото и то е консумирано. Вдигнал е температура. Детето е прието в болницата профилактично.

В момента заразените под лекарско наблюдение са вече 16 души. Състоянието им е стабилно и няма опасност от развиване на усложнения.

Припомняме, че първите с оплаквания постъпиха в болничното отделение в петък. Болните са контактували с други около 40 души, но сред вторите не са открити нови случаи на заболели.

Медиците в Пловдив съветват всички, консумирали от опасното месо, незабавно да започнат терапия с медикаменти, за да избегнат усложнения.