"Не съм готов да се откажа от европейските стандарти и принципи", заяви по отношение на ТПТИ председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

"Имаме свои принципи, от които не можем да се откажем в преговорите със САЩ", подчерта той по време на близо двучасовото си обръщение към Европейски парламент.

"Аз съм за максимална прозрачност, но съм против публичното оповестяване на нашите позиции в преговорите. Колкото повече оповестяваме, толкова по-слаба става нашата позиция", изтъкна Юнкер.

Той подчерта, че е за прозрачност, но и за сериозност, а преговорите трябва да се водят по сериозен начин.

"Ще трябва да намалим множеството регулации в ЕС", изтъкна още шефът на ЕК. Намалената регулация не означава да няма никакъв ред и Съюзът да се отдръпне.

"Стъпка по стъпка изграждаме единния европейски пазар. Всичко това се прави по искане на британското правителство, на британските политици", коментира в речта си Жан-Клод Юнкер.

Докато Юнкер отчиташе колко минути говори, председателят на Европарламента Мартин Шулц отбеляза, че един от евродепутатите е с маска с образа на гермарския канцлер Ангела Меркел.

Евродепутатът стана и както беше с маската на лицето си, отиде и се ръкува с председателя на ЕК. "Това се плаща от европейските граждани", коментира прекъсването Шулц.