Пенсионерите у нас също се появяват на предизборното поле и заявяват, че именно сега е моментът техният глас да бъде чут и зачитан. С мисията минималната пенсия на един възрастен човек в страната да стане 500 лева Българска асоциация на пенсионерите (БАП) даде пресконференция, на която обясни пред какви проблеми се изправят пенсионерите и от какво имат нужда.

„Нашето търпение е изчерпано", отсече главният секретар на пенсионерската асоциация Димитър Кисимов. Родните пенсионери са се вдигнали на бунт именно преди предстоящите избори за следващ Европейски парламент в края на май, защото са на мнение, че политиците трябва да поемат конкретни ангажименти.

Пенсионерите не могат да си намерят отговора на въпроса какво точно са видели от първата група наши депутати в европарламента.

Една от стъпките, които тепърва ще предприеме асоциацията на пенсионерите у нас, е да сформира контактна група от седем до девет души, която да води преговори с всички политически сили, които са дали заявка за участие в управлението на страната.

„Защо в България няма национален дом на възрастните хора?", попита още Кисимов. Пенсионерите искат да разберат и къде са парите от пенсионния фонд и кой ги е изхарчил.

Като обобщение от Българската асоциация на пенсионерите настояват да има нов подход към всичко, което се отнася за пенсионираните граждани.