Две взривни устройства избухнаха в две заведения в София. 

Експлозиите са били в интервал от няколко минути, малко след 23.00 часа, на относително близко разстояние една от друга.

При първия взрив бар "Казабланка"на ул. "Урвич" в кв. "Хиподрума" са ранени двама души.

В помещенията на сградата се предлагали секс услуги, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Пострадлите са в много тежко състояние- единият е с голяма кръвозагуба, а другият е обезобразен. Малко по-късно стана известна тяхната самоличност - Мустафа Юмер Еминов на 30 години, и Емил Красимиров на 53 години.

Еминов е приет в "Пирогов" с разкъсно-контузни рани в областта на лицето. След като те са били обработени, е бил насочен към МБАЛ „Царица Йоанна" за консултация с офталмолог, поради сериозните поражения в областта на очите.

При експлозията са пострадали и две жени между 25 и 30 години. Те са ранени от разбитите стъкла. Едната от тях е в напреднала бременност. Жените не са сериозно пострадали и няма да бъдат хоспитализирани. След като са получили медицинска помощ, са освободени за домашно лечение.

По информация на столичната дирекция на МВР взривът пред "Казабланка" е с мощност около 200 грама тротилов еквивалент.

По същото време е подаден сигнал и за избухнало взривно устройство в стриптийз-бар "Пантера". Заведението се намира на ул. "Милосърдна", успоредна на бул. "България" и пряка на ул. "Здраве".

По данни, събрани до този момент, приземният етаж на бара се ползвал само за частни партита, а на втория етаж - функционирал стриптийз бар, както и отделни помещения за секс услуги.

МВР шефът
Започваме проверяване и ограничаване на такива бардаци
                 Още...

Има един ранен. Това е 36-годишен охранител, който е с откъснати части от краката. По-късно от "Пирогов" съобщиха, че мъжът с инициали Б.Н. е с опасност за живота. Той е с откъснати стъпала.  Ампутиран е десният му крак, не е добро и състоянието на левия, сериозна е голяма рана в лявата гръдна половина. Пациентът е в централна реанимация, в състояние на изкуствена кома, с опасност за живота.

Жителите в района са чули мощен взрив.
Според експерти експлозията е била с малка мощност, като взривното устройство е било поставено пред входната врата. На заведението са нанесени слаби щети.
Барът се намира в стара едноетажна къща, до която има още по-малка пристройка. Около тях се издигат нови жилищни и офис сгради.

Главният комисар на МВР Павлин Димитров и директорът на столичната полиция Николай Янев са посетили местата на взривовете. Районът около двете заведения е отцепен. На местата са пристигнали полиция и линейки. 

Според главен комисар Димитров има връзка между двете експлозии.
По думите му  полицията ще работи основно по две версии за взривовете - разчистване на сметки и елиминиране на конкуренция
Тепърва ще се уточнява каква е била дейността на заведенията и как са били регистрирани, каза полицейският началник по отношение на съмненията, че баровете всъщност са били публични домове.

По-късно столичният кмет Бойко Борисов пристигна на мястото на взривана ул. "Урвич".
Той изрази възмущението си от безнаказаността на престъпленията и коментира, че са необходими законови промени за МВР, за да се справят с бомбите.
Всички знаят, че проституцията я има, но не се прави закон, за да се регламентира, коментира той, цитиран от БТА. 

Днес предстои извършването на втори оглед на адресите.