Не е изключено в страната да има предсрочни парламентарни избори и не е изключено те да бъдат по инициатива на ГЕРБ.

Това каза днес във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му те може да са инициирани от ГЕРБ, заради управленското им безсилие и невъзможността им да се справят със ситуацията.

Според лидера на БСП „засилката" на ГЕРБ за нов мандат е твърде пресилена. Припомняме, в събота премиерът Борисов обяви, че иска втори мандат.

На брифинг във Варна Станишев сподели, че състоянието на страната след изборите всъщност е показало истинското лице на ГЕРБ.

„Те се отметнаха от всичките си предизборни обещания, защото нито един българин не е гласувал за шоковото вдигане на пенсионната възраст, земеделците не са искали орязване на средствата в сектора, а българските железничари не са гласували за приватизация на товарни превози", отбеляза лидерът на БСП и обясни, че това действие на управляващите е било предварително планирана измама по отношение на всички българи.

Според него измамата се простира във всички сектори на работа на държавата. Освен пенсионната възраст, Сергей Станишев даде за пример предстоящата ликвидация на БДЖ и орязването на земеделските субсидии. „Българските земеделци не гласуваха за това да им бъдат орязани субсидиите с 240 млн. лв. - те бяха измамени още на следващия ден след изборите", възмути се Сергей Станишев.

Президентът на ПЕС припомни, че дори в секторите в които се е смятало, че ГЕРБ са силни, е налице явен провал. „Всеки ден има нови изгорели коли и това отразява състоянието на безпомощност на управляващите", изтъкна Станишев

Той посочи, че ако БСП спечели вота за Народно събрание, ще преразгледа пенсионната реформа, която според него ще принуди българите да работят до кончината си.

Освен това ще има и цялостна ревизия на настоящото управление, каза Станишев. Лидерът на БСП очерта ситуацията в страната като много тежка, а за проблемите в БДЖ коментира, че крайната цел е приватизацията на "Товарни превози".