Пожарът край Слънчев бряг вероятно е предизвикан от запален от къмпингуващи огън. На около 50-60 метра от паркинга на ресторант „Ханска шатра" са открити огнище и останки от запален огън. Имало и следи от пресни хранителни продукти, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Спрете с летящите фенери, призовава агенцията по горите
Още...

Припомняме, сериозният пожар в гориста местност край Слънчев бряг избухна вчера в ранния следобед. Пламъците обхванаха голяма площ сухи треви и храсти. Огънят бе локализиран малко преди 17.00 часа. Погасяването и локализирането бяха изключително затруднени от високите температури и силния вятър. Имаше опасност пламъците да засегнат намиращите се в близост сгради на комплекс „Съни Бийч Хилс".

Силното задимяване стресна туристите и местните хора.

От полицията поясняват, че вследствие на пожара изцяло е изпепелена дървена едноетажна постройка, приспособена за конна база. Тя е разположена в местността „Бостанлъка". При извършения оглед са открити изцяло обгорени шест коня, л.а. „Мерцедес С 180", с бургаска регистрация, автокаравана и каруца. Те са собственост на 40-годишен мъж от Сливен.