Като е тръгнало с оставките, Лъчезар Иванов да кара до край, призовават от БСП.

Не може да си малко виновен или почти невинен", подчерта Антон Кутев.

Според него това, че Лъчезар Иванов подава оставка като заместник-председател на парламента и партийна фигура в ГЕРБ е правилно и е във вярната посока, но заради пътуването си със здравния министър в САЩ, той трябва да подаде оставка и като председател на парламентарната здравна комисия.

Редно е и за другия скандал, в който беше намесено името му - за скандалната наркопоправка, Лъчезар Иванов да си подаде оставката от парламента изобщо," заяви още Кутев.

Той призова премиера да даде случая „Лъчезар Иванов" на ДАНС и прокуратурата и да се стигне до край.
Понеже премиерът обича да дава всичко на ДАНС и прокуратурата, крайно време е да се установи дали случаят „Лъчезар Иванов" има незаконна търговия с влияние, или не", поясни Кутев.

По повод пуснатите от премиера писма до медиите, Антон Кутев отправи призив Борисов да направи втори опит, да насочи въпросите си по-точно и да бъде по-детайлен и по-настоятелен.

По отношение на натиска върху средствата за масово осведомяване, Кутев каза, че е сигурен, че не само вече бившият зам. председател на парламента натиска медии в България.
„Лъчезар Иванов по отношение на натиска на медиите е първолак спрямо Бойко Борисов и има да учи още много в това отношение. Не се е научил добре да го прави, затова пръв той изгоря", добави Кутев.

Петър Курумбашев припомни, че днес в някои медии, по думите му, по-близки до сърцето на управляващите, беше оповестено, че Лъчезар Иванов трябва да си подаде оставката. Според червения депутат не е случайно, че шефът на митниците Ваньо Танов обявява в медиите, че Сергей Бранков му е бил предлаган за началник на Калотина.

„Вчера ли му го предложиха или онзи ден, или всичко се вади в определен момент", попита Курумбашев.

Според заместник-председателя на ДПС Христо Бисеров, опитът да се спре репортаж е грубо нарушение в поведението на политик на такъв пост като Лъчезар Иванов.

Единственото правилно е да подаде оставка, категоричен е Бисеров. Запитан дали според него би трябвало Иванов да подаде оставка като шеф на здравната комисия, Бисеров каза, че предполага, че Иванов изчаква разкритията на комисията за наркопоправката.