Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нападна западните страни, че не харесват мюсюлманите и се интересували само от богатствата на ислямския свят, информира в. "Хюриет".

"Само ние можем да решим проблемите си, без никаква помощ от Запада. Нека сме открити - чужденците обичат петрола, златото, диамантите и евтината работна ръка на ислямския свят. Те обичат конфликтите, сблъсъците и кавгите в Близкия изток. Вярвайте ми, те не харесват нас", заяви Ердоган по време на среща на Постоянния комитет за икономическо и търговско сътрудничество на Организацията Ислямска конференция в Истанбул.

"Те изглеждат като приятели, но те ни искат мъртви, искат да виждат нашите деца да умират. Колко дълго ще приемаме този факт", попита още турският държавен глава.

"Единственото условие за преодоляване на кризата в ислямския сват са единството, солидарността и съюзът Вярвайте ми, можем да разрешим всеки проблем тогава, когато сме единни. Ислямските страни, които напоследък се развиват икономически, успоредно с това преживяват най-голямата хуманитарна и политическа криза в историята си", подчерта Ердоган.

Според турския президент ако ислямските страни се обединят, те можели да сложат край на кръвопролитията в Ирак и убийствата на сирийски деца.