Седмокласник намерил пълно с пари портмоне и без колебание го върнал на собственика, съобщава Нова телевизия. Наско Найденов живее във Видин, който се смята за най-бедния регион в Европа. Като всяко дете и седмокласникът мечтае да има бърз компютър, но въпреки това не се изкушил да задържи за себе си намерените пари и да сбъдне мечтата си.

На черния портфейл той се натъкнал на път за школото. Вместо да го отвори и да види колко пари има в него, Наско звъннал на майка си. Тя му казала да хване такси и да отиде в полицията. Ученикът така и направил - дал всичките си джобни за такси и отишъл да върне портмонето.

В портфейла имало близо 140 лева, евро и румънска леи, шофьорска книжка и дебитни карти. Оказало се, че е собственост на румънски гражданин, който е отседнал в хотел във Видин.

Момчето мечтае да си купи геймърска конзола и спестява пари. За шест месеца събрал близо 170 лева. С парите от портфейла той би имал достатъчно, за да си я купи. Но предпочита да ги събере сам.

Към буркана със спестявания, Наско ще добави още 20 лева, дадени му от румънския гражданин в знак на благодарност. Малко по малко момчето се надява до средата на следващата година да го напълни и да се зарадва с желания подарък.