Въпреки протестите на опозицията, парламентът гласува и избра предлаганите от управляващите назначение на ключови постове в държавни комисии и контролни органи.

За председател на Комисията по финансов надзор (КФН) беше одобрен Петър Чобанов.

Зам.-председатели ще са досегашният Ралица Агайн, Емил Атанасов, Нено Ненов и членове Кирил Желев, Недин Генчев и Марияна Костадинова.

Председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще продължи да бъде досегашният й шеф Петко Николов, а заместник-председатели ще са Александър Александров (в момента говорител на ЦИК, б.р.) и Реджеп Мустафа.
За членове на КЗК бяха одобрени Ненко Темелков, Бояна Китова, Евгени Иванов, Весела Антонова.

Националният осигурителен институт (НОИ) вече ще се управлява от Сотир Ушев, а подуправител ще бъде Весела Караиванова.

За член на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация, парламентът одобри Надя Кочева.

В Комисията за регулиране съобщенията (КРС) също бяха одобрени назначения - депутатите гласуваха за членове на КРС да бъдат назначени Вяра Минчева Радослав Илиевски, и Свилен Панов.

Новоназначените държавни служители положиха клетва в пленарна зала и попълниха клетвени листове.

Яне Янев отново се обяви против назначенията и подчерта, че не бива парламентът да поставя под диктат политически протежета в тези институции.

Ангел Найденов изтъкна, че всеки от кандидатите има своята професионална кариера и постижения и че управляващите не разглеждат комисиите и органите, в които се правят назначенията като „тихи пристани за доживяване".
Темата, категоричен е Найденов, се използва от опозицията за предизборни цели.

Кои са
Петър Чобанов е досегашен изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи.
Член на екипа на президента Първанов от 2004 година. В периода 2000 - 2005 г. е главен експерт анализи в БНБ.

Сотир Ушев е завършил Висшето военнотранспортно училище "Тодор Каблешков", а след това Киевския университет, специалност "Международни отношения".
От 22 декември 2003 г. е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. Преди това е бил неин заместник изпълнителен директор.
Работил е и в Агенцията за социално подпомагане (АСП) към МТСП.