Прокурорите са разпитали Фритцел за пръв път откакто е арестуван, съобщи Би Би Си.

Говорител е съобщил, че на срещата е била обсъдена неговата собствена версия за случилото се, а не обвиненията срещу него.

Припомняме, че австриецът Йозеф Фритцел е държал дъщеря си затворена в подземие 24 години.

Говорителят е допълнил още, че прокурор Кристиан Бъркхейсър е определил заподозрения като „готов да сътрудничи" по време на разпита, продължил около час и половина.

Следваща среща няма да бъде определена поне в близките 2 седмици.

След ареста, Фритцел първоначално е признал, че е държал дъщеря си затворена и за това, че я е изнасилвал. По-късно обаче той е решил да не отговаря на други въпроси.

Междувременно австрийският министър на правосъдието Мария Бергер е признала, че полицията твърде бързо е повярвала на Йозеф Фритцел по време на разследването след изчезването на дъщеря му Елизабет.

Мария Бергер твърди, че теорията на Фритцел не е била достатъчно добре проучена. Той е заблудил разследващите, казвайки, че Елизабет най-вероятно е избягала и се е присъединила към някаква секта.

Това е първият път, в който австрийските власти трябва да признаят, че са допуснали грешка при издирването на изчезналата дъщеря на Фритцел.

Заподозряният 73-годишен Фритцел е поставен под постоянно наблюдение.

„Имайки предвид всичко, което ни е известно до момента, аз забелязвам определена наивност. Особено ако става въпрос за тази история, че дъщерята на Фритцел се е присъединила към секта, с която заподозряният е обяснявал изчезването й." Това е казала Бергер в интервю за местен вестник.

Припомняме, 19-годишната Керщин беше приета в критично състояние и в момента е в кома. Тя е най-голямото от децата на 73-годишния Йозеф Фтитцел.

Именно нейното настаняване в болница доведе до разплитането на потреслата не само Австрия, а и целия свят история с държаните в плен от Фритцел.