Над 500 фенове и притежатели на италиански автомобили се събраха на състезателната писта „Дракон" близо до с. Калояново, Пловдивско миналия уикенд. Поводът беше провеждането на третия национален Италфест, организиран от фен-клубовете на Alfa Romeo, Lancia и Fiat в България.

Около 250 автомобила бяха подредени в стройни редици, описващи над 50 години от историята на италианските марки Fiat, Lancia и Alfa Romeo, съобщават от Автопрес 2001.

Благодарение на официалния вносител на Alfa Romeo за България - Милано Моторс, се осъществи и най-голямата изненади на Италфест 2006 -представянето за първи път в България на новия Alfa Romeo Spider, обявен за Кабриолет на годината 2006 на тазгодишното автомобилно изложение в Женева.

Феновете на италианските автомобили успяха да се докоснат до дози съвършен автомобил и да научат повече за него от Петър Панов дилър на компанията. Alfa Romeo Spider се предлага с 4-цилиндров 2.2 JTS бензинов двигател с мощност 185 к.с. и с 3.2 V6 двигател с мощност 260 к.с. и 6-степенна скоростна кутия.

Изключителният дизайн е дело на известното италианско студио Pininfarina.