"Атака" с акция срещу дълга.

На всички ходове към пленарна зала депутатите от „Атака" бяха застанали с лозунг, който гласи: „Колеги, стоп! Не влизайте в залата! Не правете кворум! Така престъпният военен заем няма да мине! Не ставайте златен пръст на колониалния режим!".

Въпреки акцията на националистите, кворум имаше и така бе даден старт на днешното пленарно заседание, където трябва да продължат дебатите по спорния дълг от 16 млрд. лева, който вчера нажежи обстановката в парламента до „червено" и стана повод за совалки между коалиционните партньори в управлението.

Изключителен интерес предизвика акцията на националистите сред патриота Валери Симеонов, който реши от сутринта да се заяжда с Десислав Чуколов.

„Наври си го някъде". Това беше сутрешното пожелание на Валери Симеонов към националиста Чуколов. Атакистът запази хладнокръвие и прие с насмешка „бодрия" поздрав на Симеонов.

Атакистите поискаха категоричен отговор от лидера на НФСБ дали ще подкрепи заема от 16 милиарда лева.

Ако всички не влязат, няма да има кворум, заяви на брифинг в НС лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той припомни, че такава практика вече беше прилагана в други парламенти и е напълно допустима. Тази ратификация е неприемлива за нас, за нас това е престъпление, подчерта атакистът. По думите му, вече имало пазаруване между групите, само и само да се намерят необходимите гласове. Затова единственият начин е да се провали кворума, според националиста.

По отношение на намека на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка националистът заяви, че партията му не се притеснява от предсрочни избори.

След като се провали акцията на националистите Сидеров отново застана пред медиите и обясни, че в случая пазарлъкът продължава. ПФ и ГЕРБ продължават пазаруването помежду си, смята лидерът на Атака.

Доказателство за това било предложението на Валери Симеонов за отлагане на дебатите.Атакистът е на мнение, че управляващите се криели, за да се договарят. Лидерите на ПФ ще станат много по-богати след това отлагане днес, заяви Волен Сидеров. Българският парламент по грозен и отвратителен начин продължавал с купуването на депутати и то в годишнината от гибелта на Левски.

Той предположи, че мизата за подкрепата на патриотите за дълга е висока. Според Сидеров става въпрос не само за пари, но и за позиции във властта. Той намекна, че Валери Симеонов имал апетити към Митниците. Атакистът е категоричен, че ПФ вече си осигурили финансовото бъдеще.

С този заем се заробват децата и внуците ни, предупреди и Мая Манолова. Като жалка работа тя определи ходенето от стая в стая на финансовия министър Владислав Горанов вчера. Очевидно е, че нямат аргументи защо трябва да се загроби държавата с нови 16 милиарда лева, защо трябва да влезе в дългова спирала, подчерта червената депутатка.

ГЕРБ купували и изнудвали, според нея. На въпрос на News.bg какво цели предложението на ПФ да се отложат дебатите, тя само предположи:

„Явно не са получили цената".