Турският президент Реджеп Ердоган вярва, че международната коалиция срещу „Ислямска държава" твърде много се фокусира върху сирийския град Кобани до турската граница и призова да се обърне повече внимание на другите райони, предаде Ройтерс.

Междувременно от Централното командване на САЩ обявиха, че са нанесени 8 въздушни удара в Сирия и Ирак срещу „Ислямска държава" в четвъртък и петък.

„Защо Кобани, а не други градове като Идлиб, Хама или Хомс..., докато 40% от иракската територия се контролира от „Ислямска държава", попита Ердоган на пресконференция в Париж след среща с френския президент Франсоа Оланд.

„Има само 2 хиляди бойци в Кобани, трудно е да се разбере този подход. Защо коалицията не действа в други зони", обърна се Ердоган към водената от САЩ международна коалиция.

Ердоган и Оланд обсъдиха и други теми.

Турция и Франция обсъдиха въпроса за уреждане на конфликта в Нагорни Карабах между Армения и Азербайджан, заяви Оланд, предаде Trend.

Конфликтът между Армения и Азербайджан възникна през 1988 година заради териториални претенции. Двете страни подписаха примирие през 1994 година, но все още няма окончателно споразумение.