Електрически стълб на пътното платно проверява реакциите на шофьорите в община Трън по пътя към село Студен извор, показа снимка на стената на Ралица Згалевска в социалната мрежа.

Като буден гражданин дамата не само е снимала любопитното съоръжение, но е и написала писмо до кмета на община Трън Станислава Алексиева и копия до Агенция Пътна инфраструктура към Министерството на регионалното развитие и благоустройство,

до Мила Карамихова, и. д. Директор "Комуникации и информация" Ивайло Иванов, Директор "Обществени поръчки и правно обслужване" Димитър Петков, Директор"Бюджет, финанси и разплащания по проекти"
Георги Златев, Директор, "Поддържане на пътната инфраструктура".

Ето и текста на нейното писмо:

"В съботния ден (2 май 2015 г.) със семейството ми се разхождахме из района на Община Трън, отидохме и до Музея на киселото мляко в с. Студен извор. На пътя - очевидно новоизграден - малко преди да стигнем до музея видяхме да стърчи стълб.

Из целия район настилката на пътищата изглежда новоположена, но липсва маркировка. Това ни кара да предполагаме, че дейностите все още не са приключили и този стълб няма да остане така, а ще бъде отстранен във възможно най-кратки срокове, тъй като е предпоставка за пътнотранспортни произшествия.

Прилагам снимка, която направих от колата на връщане от музея.

С уважение,

Ралица Згалевска"

Дали писмото на госпожа Згалевска ще бъде забелязано, предстои да се уверим в следващите дни. От коментарите под снимката е видно, че точно този път все още е в процес на изграждане, но това не е обозначено никъде с необходимите табели, така че да се обезопаси преминаването по него.

Часове след като бе публикувана информацията от Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че пътят за село Студен извор не е част от републиканската пътна инфраструктура.

Друмът е общински и за неговата поддръжка и ремонти отговаря община Трън. Сигналът за електрическият стълб на средата на пътното платно е препратен по компетентност на община Трън.