В България се извършва преврат срещу държавността, законно избраното Народно събрание и обществения строй. Извършват го изгубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС, заедно с провалилата се във властта партия ГЕРБ чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София.

Това се казва в изявление до медиите на АТАКА във връзка с обстановката в страната през последните седмици.

В помощ на превратаджиите, според партията, работят основни национални медии като държавната телевизия БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и пооощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън. Поръчката идва от чуждите монополи и вериги от фирми, които изпомпват печалби години наред от българския народ само за 2011 година в техните каси са потънали 28 милиарда лева от българските граждани, заявят националистите.

Основните институции, които трябва да бдят за спазването на обществения ред, не го правят. Органите на МВР наблюдават безучастно вилнеещи в центъра на София хулигани всяка вечер от 13 дни насам, убедени са от АТАКА. Тези хулигани извършват терористични действия, нападат избирателно партийни централи, нанасят материални щети,
застрашават здравето и живота на български граждани и не биват санкционирани за своите престъпления.

Народни представители от партия АТАКА бяха ударени от камъни, един от тях - Кристиян Димитров е с телесна повреда и с медицинско свидетелство за черепна травма. До момента няма задържан и обвинен в престъплението срещу Кристиян Димитров, припомнят съпартийците му.

Днес, 26 юни, сряда, около сградата на Народното събрание група от около 200-300 души подложи на терор излизащи от сградата народни представители, хвърляйки по тях твърди предмети и нанасяйки побой на някои от тях и застрашавайки здравето и живота им. Нито един от тях не беше проверен за самоличност или задържан за хулиганските действия, които извършваше, а това е задължение на МВР.

Ако МВР не влезе във функциите си и не санкционира закононарушителите, то АТАКА ще отбранява живота и здравето на своите членове и активисти както намери за добре, предупреждават от партията.

Партията припомня предложените по-рано от нея мерки за подобряване на доходите на българските граждани, за намаляване на сметките на тока, за раздвижване на икономиката ни и преодоляване на безработицата. Тя отново настоява и за изгонване на чуждите монополи, прекратяване на ощетяващите България концесии за добив на злато и други, прекратяване на договорите с чужди фирми, които ни ограбват, прекратяване
на контрабандата и наркотрафика, покровителствани от ГЕРБ и търсене на отговорност от досега управлявалите правителства за злоупотреби, корупция и ощетяване на
българската нация.

Това е дневният ред на българското общество и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме! Да живее България!, завършва изявлението.