Криминалисти от РПУ-Хасково разкриха и задържаха двама души, заподозрени за убийството на 47-годишен таксиметров шофьор, извършено на 22 юни, съобщи пресцентърът на МВР.

Тогава час и половина след полунощ в дежурната част на РПУ-Хасково е получен сигнал за горящ таксиметров автомобил край с. Кралево.

Пристигналата на място оперативна група открива в храстите, недалеч от района на пожара, трупа на жертвата. На Н.А. /25 г./ от с. Светулка и Е.Ю. /23 г./ от с. Долище, Кърджалийско е взета мярка “задържане под стража”.

По време на започналото разследване са сформирани полицейски екипи, проведени са разговори с граждани и над 400 таксиметрови шофьора, проверени са и алибитата на лица от активния криминален контингент, регистрирани за подобни престъпления.

Претърсен е районът на местопрестъплението за веществени доказателства и вещи на убития.

Въз основа на информацията от огледите и съдебно-медицинската и техническата експертизи са издигнати няколко версии.

В хода на оперативно-издирвателните действия, на 24 юли в РПУ-Хасково е получена информация за мъж, предлагащ мобилен апарат, сходен с този на жертвата. Минути след това в централната градска част, след оказана съпротива, заедно с телефона на жертвата и малка доза марихуана е задържан Н.А.

В хода на разследването става ясно, че той е извършил престъплението в съучастие с Е.Ю., който първоначално успял да се укрие. След проучване съучастникът е задържан в село в близост до местопрестъплението.

От проведените разпити и извършените претърсвания са открити достатъчно улики и веществени доказателства, доказващи умисъл при престъплението.

Мъжете наели преди полунощ на 21 юни колата на жертвата, като до него седнал Е.Ю., а отзад - Н.А. По пътя между хасковските села Стамболово и Голям извор двамата го накарали да спре, след това е произведен фаталният изстрел.

Заподозрените извлекли жертвата от колата, след това запалили автомобила с вестници от купето в лозов масив на 1,5 км от престъплението.

Три дни по-късно, служителите на РПУ-Хасково затварят обръча. Междувременно Хасковската окръжна прокуратура налага на двамата мъже най-тежките мерки за неотклонение за извършеното убийство и е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК.