Кандидатът за президент Меглена Кунева отправи 10 въпроса към президента, премиера и други представители на институциите у нас във връзка със снощния инцидент, при който беше взривен автомобилът на журналиста Сашо Диков.

1. Г-н президент на Република България, над 12 часа след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще чуе ли българското общество позицията ви в подкрепа на гражданските свободи и свободата на словото?

2. Г-жо председател на Народното събрание, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще сметнете ли за нужно да приемете декларация на парламента в защита на свободата на гражданските права, като прекратите безпрецедентното разпускане на парламента.

3. Г-н министър-председател, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, считате ли, че правителството на Република България гарантира човешките права и свободата на словото?

4. Г-н вътрешен министър в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, МВР ще уведоми ли българските граждани кога борбата срещу престъпността ще даде видим резултат?

5. Г-н и.д. министър на вътрешните работи, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще получат ли гражданите на Република България категорична гаранция, че освен „решително осъждане на подобни актове“, МВР гарантира и сигурността в държавата 10 дни преди изборите?

6. Г-н главен секретар на МВР, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще научим ли ние, гражданите, ще бъде ли заловен извършителят и кога?

7. Г-н председател на ДАНС, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще получи ли българското общество отговор на въпроса докога взривове в България ще съвпадат с посещения на европейските представители в страната?

8. Г-жо министър на правосъдието в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, българското общество ще получи ли еднозначен отговор на въпроса има ли свобода на словото и правосъдие в България?

9. Г-н главен прокурор, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще научат ли българските граждани как се ръководи държавното обвинение и защо това ръководене допуска нови и нови посегателства срещу личността?

10. Г-да лидери на политическите партии в България, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков, ще чуят ли българските граждани категорична защита от страна на партиите по отношение на човешките права и свободата на словото в България?