Съдия Румяна Ченалова, която оправда бизнесмена Людмил Стойков по обвинение за пране на пари, поема делото срещу Алексей Петров, предаде БТА.

Година и девет месеца след акция „Октопод" вчера в Софийския градски съд беше внесен обвинителен акт освен срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

От прокуратурата поясниха, че Алексей Петров е привлечен като обвиняем и за извършени изнудвания, принуди и разгласяване на информация представляваща държавна тайна.

Марчело Джотолов е привлечен към наказателна отговорност и за изнудвания, принуди, присвояване, както и за избягване установяването и плащането на данъчни задължения.

Янко Попов също е обвиняем и за изнудвания.

С обвинителният акт е повдигнато обвинение на Кирил Топалов за принуда, както и на Цеко Йорданов за осуетяване на наказателно преследване.

Припомняме, на 29 март 2010  г. съдът призна бизнесмена Марио Николов за виновен за източването на 13 млн. лева от програма САПАРД. Соченият за негов съучастник и мозък на групата Людмил Стойков беше оправдан.

Името на Ченалова бе свързано и със скандала около Красьо Черния. Тя не отрече познанството си с бизнесмена и призна, че преди години искала от Георгиев да помогне на сина й да си намери работа. Съдийката гледа и делото за убийството край дискотека "Соло".