Очевидно след оставката на правителството парламентът се разработи. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в началото на днешното заседание при регистрацията на депутатите. Всички на работа, вижда се, че има кворум, доволен бе той.

174 народни представители се регистрираха. От ГЕРБ влязоха в зала, както обеща лидерът на партията Бойко Борисов след вчерашните консултации при държавния глава.

И администрацията доста се е разпасала, констатира Миков, след като не се намери кой да му даде дневния ред на парламента. В крайна сметка дневният ред стигна до него и той бе гласуван единодушно.

Парламентарният шеф съобщи, че около 10.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще дойде в законодателния орган, за да направи обръщение към депутатите.

Не започна гладко работата на депутатите. Социалистът Христо Монов се оказа неподготвен с доклада на комисията по младежта и спорта за промените в Закона за спорта.

Михаил Миков веднага му направи забележка: „Не виждам да носите доклад, наизуст ли го знаете? Трябва да сте подготвени". Не само администрацията, но и народните представители са го ударили на разпускане, констатира още парламентарният шеф.

Очевидно оставката на правителството сложи край на кулоарните сутрешни брифинги на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. След като прекара около 10 минути в пленарна зала, той единствено констатира пред журналисти, че парламентът е станал по-весел.