"Кворумът в залата е задължение на управляващите и мнозинството. Най-безпомощния човек вчера беше Сергей Станишев. Той се успа и не дойде на гласуването" Това заяви тази сутрин в "Здравей България", лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за провалилите се вчера дебати за вота на недоверие към кабинета.

Той подчерта, че депутатите на партията му няма да се регистрират и днес, ако от Атака не осигурят кворум в залата. Според лидерът на партията, когато се създава кабинет, в залата трябва да има 121 депутати.

"Ние още при съставянето на този парламент казахме че има много нелогични неестествени неща." каза Борисов и допълни, че конфигурацията в Народното събрание не отговаря на "естествените нагласи".

"Г-н Миков е избран с трикове и шмекерии от Атака и ДПС" заяви още Борисов и допълни, че опозицията е "да създава колкото се може по-малък комфорт" на управляващите.

На въпрос за думите на Лютфи Местан, че Борисов е "политически тарикат", лидерът на ГЕРБ отвърна, че Ахмед Доган за 4 години управление, само два пъти е дошъл на работа в пленарна зала.