Ситняково, сн.МВР

Около 8.00 часа сутринта близо до столичния пазар "Ситняково" и на метри от 31-во училище и сградата на Румънското посолство показно разстреляха известен наркодилър, сочен от запознати като наследник на убития преди 2 години Поли Пантев.
Екзекуцията на Евгени Стефанов (34 г.), известен е като Женята, е станала пред бившата баня, сега фитнес-център, съобщи пресцентърът на МВР.

Ситняково, сн.МВР При стрелбата е ранен бодигардът на Стефанов, 33-годишният Николай Николов. Той не е успял да отговори на стрелбата, в момента е в противошокова зала във Военна болница, без опасност за живота.

По информация на "Дарик радио", срещу двамата е стреляно с автоматично оръжие. Нападателят е чакал пред фитнес-център "Ситняково" и след като слезли от бронирания джип "Мицубиши паджеро", открил огън. Джипът, с който Стефанов и охранителят му всяка сутрин идвали във фитнес-залата, е регистриран като собственост на фирма "Футура груп", притежание на Поли Пантев.

По първоначални данни, в автомобила “Ауди 80” на нападателя е имало трима мъже, но само един е стрелял. Очевидци твърдят, че нападателите били облечени в камуфлажни вдрехи.

Директорът на полицията ген. Румен Стоянов съобщи, че се работи по много версии, а от тялото на убития са извадени над 20 куршума. На въпрос с какво се е занимавал напоследък Женята, ген. Стоянов отговори: “С всичко”.
Преразпределение на наркобизнеса е основната версия, по която работи полицията за убийството, съобщи главният секретал на МВР ген. Бойко Борисов. Той уточни, че Стефанов и неговият гард са видели нападателите си и са се опитали да стрeлят срещу тях.

Ситняково, сн.МВРМеждувременно стана известно, че автомобил "Ауди", с който вероятно са пътували убийците, е бил открит от полицията пред блок 54 в столичния квартал "Гео Милев" близо до бул. "Ситняково".

Запознати коментират, че Женята не е бил сред уважаваните членове на престъпния свят. Той е известен с това, че често не е изпълнявал ангажиментите си. Според една от версиите, той е бил застрелян заради неуреден дълг.

По-късно стана известно, че Женята е бил кандидат за общински съветник от БББ на местните избори през 1999. Той е притежавал над 16% от акциите на здравноосигурителната компания "България", бил е съдружник и във фирмата "Линк ойл", чиято основна дейност е търговия с горива. ИСТОРИЯТА
Името на Евгени Стефанов-Женята нашумя през месец юни т.г, когато неизвестни нападатели стреляха от мотоциклет по "Мерцедес"-а на Кирил Кирилов-Японеца, припомнят от агенция "Фокус".
Тогава източници от МВР заявиха пред в. "Монитор", че Женята е истинският наследник на Поли Пантев и че вече е цел за покушение, както и че вероятно има пръст в опита за убийство на Японеца и бомбата, избухнала пред джипа на Костантин Димитров-Самоковеца край Пасарел.

Четири са групите, които в момента делят наркотеритории. Групировката около Доктора, Женята и бившата барета държи монопол в трафика на хероин от Турция за Европа. В момента основно се насочват към бивша Югославия, Испания, Италия.
Според ченгета амфетамините и каптагонът, които се произвеждат в България и се изнасят за Турция и Близкия изток, са приоритет на Японеца. Отново се ползват старите утьпкани пътища от "Кинтекс" и ДС.

За България кокаинът е запазена територия на наркогрупата, тръгваща от бившата ВИС. Техни бригади захранват София, Варна и големите градове. Имат три големи местни организации.
В столицата водещи са хората на Антон-Клюна, във Варна - Иво Гела и Камилата, а в Бургас - неофициален представител на Митьо Очите, който е синеок и с чисто минало", се казва в материал на в. "168 часа", цитиран от "Фокус".