Ямболското село Бояджик се вдигна в защита, заради обвинението от военна прокуратура Сливен към местния полицай Митко Чавдаров.

Той трябва да се яви на 24 септември на дело заведено от военната прокуратура по обвинение в насилие и тормоз над шестима цигани.

Както вече news.bg информира, става въпрос за инцидент преди 4 месеца, при който Чавдаров е спрял пияните цигани, които са разкъсвали българския трибагреник в местното училище.

Действието се е развило около 2 ч. сутринта, като циганите дори са се хващали на бас кой може по-бързо да се покачи по 3-метровия пилон на училището.

Чавдаров е пристигнал през това време, осветил ги е с фенерче и ги е накарал да се махнат от трибагреника.

Странното е, че след това ямболската прокуратура отказва да заведе дело срещу циганите, но за сметка на това те подават жалба във военна прокуратура Сливен и тя подвежда под отговорност полицая.

Така той ще трябва да се защитава пред родната Темида за това, че е бранил българския национален флаг от посегателство.

В с. Бояджик от няколко дни тече подписка, като към нея са се присъединили жители на Ямбол и останалите села около града.

В подкрепа на полицай Митко Чавдаров има събрани над 3000 подписа.
Жителите на селото се заканват, че ще пристигнат масово на делото на 24 септември и ще протестират против унизителния за българския полицай процес.