През изминалото денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" гасиха 287 пожара в страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

Отменено е бедственото положение в махала Златолист, Горна кула тази сутрин. Пожарът в Крумовградско е локализиран още снощи, той засегна около 1000 декара сухи треви и храсти. Изгоряха осем необитаеми постройки. Няма пострадали хора.

Локализирани са големите горски пожари, които вчера горяха в община Белица, местността „Голо Бърдо" в Радомир и общ. Дупница. Пожарна обстановка постепенно се нормализира.

Погасяват се участъци от локализирания пожар в община Белица, охраняват се районите в близост до селата Бабек, Лютово и Гълъбово.

Продължава борбата с огъня в резерват „Соколна" в община Павел Баня. Там горят около 200 декара сухи треви, храсти и участъци от широколистна гора. Теренът е силно пресечен, скалист и недостъпен за пожарна техника. Очаква се днес два вертолета на ВВС на Българската армия да се включат в гасенето.

Пожарът между Велинград и Юндола също е овладян, горяха 15 декара млади насаждения и е предотвратено унищожаването на 100 годишна борова гора.

Пожарът в района на дупнишкото село Баланово е почти угасен. Огънят обхвана около 900 суха растителност, отпадъци и храсти. Снощи беше пресечен пътят на пожара към горския масив.

В районите на всички горски пожари, тази сутрин са подменени пожарните екипи на ГДПБЗН. Продължава работата по гасенето на отделни огнища.