52-годишен инвалид от пернишкото село Ярджиловци остана без пенсия, след като реши да обжалва решение на ТЕЛК, съобщи "За Перник". С решението на лекарската комисия  му се дават 52% инвалидност.

Венцислав заяви, че изобщо не е бил извикан за преглед, а лекарската комисия му е дала същата група от предходната година. След обжалването обаче НЕЛК излиза с решение да се спре пенсията на мъжа, който страда от пареза и тромбофлебоза на левия крак, докато не мине на нов преглед пред ТЕЛК.

„Председателят на комисията обаче ми каза, че процентите не ми стигат за пенсия. Питах го как така не стигат, а той заяви, че сам съм си го направил това", разказва Венцислав.

След като обжалва, процентите му падат на 44 % неработоспособност и това отнема инвалидността и пенсията му.

Инвалидната пенсия на Венцислав е била на стойност 137 лева. Хапчетата му на месец са 30 лева, но това не е най-големият проблем. Той не може да си позволи важно изследване на кръвта, което се прави на всеки две седмици.

В отчаянието си мъжът пише и до Министерството на здравеопазването. Оттам му отговорили, че не са инстанцията, която може да нарежда на експертите от ТЕЛК и НЕЛК.

Поради липсата на доходи къщата на Венцислав остава без ток. Болният мъж живее с майка си, която е на инсулин и поради липсата на ток изпитва трудности с биенето на животоспасяващите инжекции.