Полицията в София е задържала бившата касиерка на "Банка ДСК" в Костинброд Николинка Михова, която през 2002 г. източила над 500 хиляди лева от банката и изчезнала, предаде БиТиВи.

Арестът е бил извършен в събота в столицата от служители от Дирекция на полицията.

В свой репортаж БиТиВи разказва как за седем години от обикновена касиерка жената се превърнала в легенда в Костинброд.

Скромна слаба жена с честни сини очи. Така познавали Николинка Михова съгражданите й от Костинброд. Касиерката работила 15 години в банката ДСК На 8 май 2002 г.

Николинка внезапно изчезва. Оказва се, че 52-годишната скромна касиерка е източила 500 хиляди лева от сметките на своите съграждани. Парите са отклонявани в продължение на цели 3 години.

Докато точила средно по 8 хиляди лева на месец, Николинка, съпругът и синът й продължавали да живеят в своята скромна къща. Днес и двамата са напуснали Костинброд.

През седемте години, докато Николинка е в неизвестност, в града започват да се носят легенди за нея.

Истината за местонахождението на Николинка се оказва твърде тривиална. През цялото време касиерката от Костинброд живеела в централната част на София.
Всички служители на банковия клон в Костинброд са били уволнени, непосредствено след като е била установена липсата на парите.

Голяма част от хората са започнали съдебни дела срещу трезора.

От ДСК пред уточняват, че част от служителите са възстановени на работа, а всички останали получават възможност да се върнат обратно.