Апелативният съд измени мярката постоянен арест в подписка за Рудик Казарян, обвинен, че е поръчал взрива на своя кум Явор Мандраджиев в Разлог.

Аз нищо не съм извършил, аз съм невинен, заяви Казарян преди заседанието.

Припомняме, при експлозията на заложения в гаража взрив загинаха жената и едно от децата на Мандраджиев.

По думите на Казарян обвинението срещу него е грешка. Нищо не съм направил, заяви пред журналистите Казарян.

Когато разбрал за взрива, веднага потърсил Явор, но той не му вдигал. Имали сме конфликт, не казвам, че сме нямали конфликт, аз приемам, че имаме конфликт, каза още той.

Казарян уточни, че става въпрос за 16 хил. лв., които Явор Мандраджиев му дължал. Двамата обаче се разбрали до една година той да му ги върне.
За какво му е дал парите Казарян не пожела да посочи и заяви, че разследващите трябва да кажат това.

За това, че той ми дължи пари, има пусната жалба в прокуратурата, за да ми ги възстанови, посочи още Казарян обвиненият.

Жалбата е подадена в началото на август и е оттеглена, когато двамата си уточнили взаимоотношенията.

Аз искам спокойно да живея. Имам две деца, жена, заяви още арменецът, като добави, че помага и на майка си и брат си в Армения.

Иначе съдът постанови Казрян да бъде незабавно освободен. Апелативният съд смята, че няма доказателствена основа за решението на Благоевградският окръжен съд.

Показанията на Явор Мандраджиев пред разследващите органи, че единственият, който има някакъв интерес да поръча взрива е неговият кум Казарян, заради съществуващия между тях конфликт, нямат доказателствен характер.

Резултатите от полиграфското изследване, на което е бил подложен арменецът, не могат да бъдат приети за годни доказателства, според апелативните съдии.

Световната оценка за полиграфските изследвания показва, че детекторът на лъжата е спомагателно средство за разследващите и може да има само насочващо значение.

Според апелативните съдии все още не са изследвани веществените доказателства, намерени на местопрестъплението. Няма и изготвени експертизи.