Всички институции се готвят за завръщането на Борисов на власт. За него работят и социолози, медии, управленци, заяви в свое прессъобщение до медиите Волен Сидеров.

„Служебният кабинет е изцяло  кабинет на Бойко Борисов. Президентът е изцяло човек, марионетка на Бойко Борисов. Това са хора сложени във властта от Бойко. 2013-а година ние спряхме връщането на Борисов. И ни нанесоха щети, пропагандите, медиите, тези купени, поръчкови медии, на които трябва да им платиш, за да те отразяват и пак не те отразяват в някои случаи. Същите тези медии щедро платени от Борисов през всичките тези 4-5 години, а и назад във времето, насложиха внушението, че той се връща", посочва Сидеров.

Той заявява още, че в 42-то Народно събрание „Атака" е внесла 59 законопроекта, проекторешения, декларации, като подчерта, че те са отхвърлени от ГЕРБ, БСП и ДПС, които всъщност са управлявали заедно и също са отхвърлени от ГЕРБ, БСП, ДПС.

Сидеров твърди, че прокуратурата е прекратила дела срещу Борисов - за убийството на криминално проявения Тодор Димов - Чакъра през 2003 г. „Въпросният Чакъра, който естествено, нито е най-големият бандит, нито е някакъв кой знае колко страшен, би могло да бъде задържан както си му е редът, е обкръжен, като че ли е гнездо на Ал Кайда, това е в България. Него го обкръжиха и по нареждане на главния секретар на МВР Бойко Борисов бяха донесени там гранатомети и го атакуват като на война", коментира лидерът на „Атака" и подчерта, че въпреки ваканцията на магистратите се прекратява делото срещу Борисов. „Защо се прекратява делото срещу Борисов точно срещу изборите? Да не би това да е свързано, драги магистрати, с очакването той да се върне във властта. Защо е прекратено още едно делце, едно разследване, по-точно, от прокуратурата пак е прекратено, по т.нар. случай Мишо Бирата", пита още Сидеров.

Сидеров твърди, изреждайки множество национални медии, че информационният поток всъщност е дезинформационен. „Няма да получите информация за капак какво се случва? А ще получите един замърсен поток, една фекална струя, която нахлува във вашето съзнание, подсъзнание, в цялото ви пространство, ефирно, около вас, набива ви се и ви обработва", добави Сидеров.

По думите му, ако Борисов дойде на власт, токът ще поскъпне. Той обърна и внимание на интервю на икономиста Красен Станчев, в което казва, че „в България цените са изкуствено натискани надолу с мотива, че бедните домакинства финансират богатите" и токът трябва да расте. Сидеров окачестви това изказване като срам и позор. „Срам и позор, бе, Станчев. Ти си жалък слуга на чужди интереси. Такива като тебе трябва да бъдат изпратени на съд, защото такъв като него, такива като него, Красен Станчев, Иван Кръстев, райчовци, кънчевци, георгиевци, там, лъчезарбогдановци и прочие икономистчета, които вървят и ви облъчват през всички тези години, те служиха на антибългарски интереси", заявява още Сидеров.