Кебапче за 4.50 лева се продава в Мизия, пише "Стандарт".

"Не стига, че мародери тарашат домовете, а и търговците са безпощадни", оплакаха се възмутени жители на града вчера.

Цената на обикновени гумени галоши от 5 лева е скочила четири пъти и те се продават за 20 лева, стана ясно от репортаж на бТВ.

Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните във Враца Хрисим Павлов съобщи, че продължава събирането и извозването на удавените животни, както и изземването на хранителни стоки от магазините.

"До сега в Мизия са обходени около 27 обекта, изземват се всички храни. Под наш контрол те се пренасочват към екарисажните коли", посочи той пред БНР. Няма опасност от епидемия засега, успокои здравният министър д-р Мирослав Ненков вчера.

Той беше на посещение в региона заедно с главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. За да се предпазят от зарази, хората трябва да спазват лична хигиена и да изхвърлят бурканите със зимнина от наводнените си къщи. В Мизия има отворена аптека, работят личните лекари и е осигурено постоянно дежурство на Спешна помощ.

Освен това са дарени четири тона и половина дезинфектанти. Те ще се използват за почистването на града. Междувременно ръководството на ТЕЦ "ЕЙ и ЕС - Гълъбово" реши да изпрати тежка техника за разчистване на срутените постройки и превоз на спасеното имущество на хората.