Отвлечен в Мавритания пътнически Боинг 737 кацна на Канарските острови, съобщи Ройтерс. Похитителят е заловен, информират испанските власти.

Според данни на испанската спасителна служба в Лас Палмас сред заложниците в самолета има около 20 леко ранени, които са пострадали при отвличането.
До момента нямаме информация да тежко пострадали, както и за такива, ранени от огнестрелно оръжие, заяви говорител на полицията.

Испанското министерство на вътрешните работи съобщи, че 71 пътника и 8-членният екипаж са освободени след кацането на самолета и се намират във военната зона на международното летище Гандо на остров Гран Канариа.

Директорът на авиокомпанията Мохамед Улд Ел Моктар заяви, че според екипажа никой не е пострадал и че похитителят е действал сам. Нападателят е бил въоръжен с два пистолета, но не е ясно дали те са били истински, каза Ел Моктар пред телевизия "Ал Джазира".

Припомняме, пътническият самолет на авиокомпанията Air Mauritania бе отвлечен снощи по време на вътрешен полет в Мавритания, когато се отправял към пристанищния град Нуадибу. Той направил междинно кацане в град Дахла, Западна Сахара, за да презареди с гориво, след което похитителят наредил на пилота да се отправи към Франция.