Старозагорският окръжен съд смени мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев от домашен арест на парична гаранция 1500 лева и забрана да напуска страната, съобщава Дарик.

Припомняме, бизнесменът прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Трагедията стана на 2 юни. Тя предизвика повсеместни протести в цяла България.

Съдът днес наложи по-леката мярка, след като защитата на обвиняемия - Георги Георгиев, пледира за това. Защитниците на семейството на загиналия Паоло не възразиха пред съда.

Обвиняемият Георги Сапунджиев се призна за виновен по всички обстоятелства и факти от обвинителния акт. По делото са привлечени 14 свидетели, трима не се явиха в съда.

Сапунджиев поиска съкратена процедура по делото.

По-рано съдът даде ход на делото за смъртта на 4-годишния Паоло, допълва БГНЕС.

Днес стотици старозагорци се събраха пред Съдебната палата, за да напомнят на съда какви са задълженията му и в знак на подкрепа за почерненото семейство.

Малко преди 9.30 ч. пред сградата на съда започнаха да пристигат хора, за да помълчат в памет на Паоло. Те искат с мълчанието си да напомнят на съда, че искат справедлив процес.