Мерките за борба с тероризма и противодействие на корупцията са били темите, които са обсъдили на среща в Съдебната палата главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на ФБР Джеймс Коми, който е на официално посещение у нас. На срещата присъствала и посланикът на САЩ в София Марси Рийс.

Належащата необходимост от приемане на ново антитерористично законодателство с оглед на новите заплахи, бил акцент в разговорите. Цацаров представил и антикорупционните мерки, предложени от държавното обвинение, с оглед превенция и противодействие на подобен тип деяния.

Директорът на ФБР се ангажирал с възможността за практическо обучение на български прокурори за борба с тероризма.

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) Владимир Писанчев също е провел работна среща с Джеймс Коми.

По време на срещата били отчетени сътрудничеството между ДАНС и ФБР и конкретните резултати. Акцентирано било върху постигнатото по линия на противодействие на финансовите престъпления и в частност по отношение на легализирането на "мръсни" пари, както и на престъпления, свързани с измами с банкови карти.

Обсъдени били и направленията на бъдещото сътрудничество между двете партньорски служби, като било акцентирано върху необходимостта от засилване на обмена на информация във връзка с двупосочното движение на чуждестранни бойци до и от зоните на конфликт в Близкия изток и противодействието на кибератаки. Наблегнато било и на дейностите по противодействие на корупцията.