Председателят на Народното събрание Цецка Цачева пристигна в Банско, където днес за втори пореден ден жителите протестират с искане за втори кабинков лифт.

Тук съм, за да подкрепя славата на Банско - европейска и световна, което е възможна, ако тези справедливи искания се изпълнят. Хареса ми логото на протеста - "Да отворим пътя към планината", заяви Цачева, цитирана от Радио Благоевград.

"Аз искам европейска и световна слава за Банско, европейска и световна слава за България", посочи още Цачева.

Поведението на Цачева е абсурдно, изригнаха Зелените
Още...

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева беше в Банско и се срещна с кмета на общината Георги Икономов и с представители на инициативния граждански комитет, който организира от вчера протести в града, съобщи за БТА кметът Икономов, който заедно с председателя на инициативния комитет Милан Бистрин е запознал председателя на парламента с исканията на своите съграждани.

За втори пореден ден жители на Банско застанаха на входа на града в знка на протест срещу опитите на зелените да стопират доизграждането на ски зоната в Пирин и на втори кабинков лифт в курорта.
В навечерието на Новата година трафикът към града е огромен. Стотици коли влизат в града, а повечето от гостите на Банско подкрепят исканията им.

Кметът на Банско Георги Икономов каза, че докато няма решение на Министерски съвет протестите ще продължат всеки ден, като е възможно след 1 януари да бъде блокиран и главен път Е-79.

Припомняме, вчера протестиращите блокираха за половин час пътя към града и се обявиха против "зеления рекет".

Преди седмица кметът на Банско внесе в Министерския съвет подписка на 8 хиляди души с искане за разширяване на ски зоната. Тогава министър Нона Караджова обяви, че проектът за такова разширяване може да бъде одобрен само след обществен дебат.