Министърът на Египет по гражданска авиация Хосам Камал заяви в съобщение, че разследващите все още не са открили доказателства, които да сочат, че експлозия е свалила руския пътнически самолет, цитиран от Ройтерс и руски медии.

„Разследващият екип все още не е открил доказателства или информация, потвърждаваща тези хипотези", изтъкна той.

Камал подчерта, че днес няма да бъдат отменяни полетите до египетския град Шарм ал Шейх, като се очакват 23 полета от Русия, 8 от Украйна, три от Италия, два от Саудитска Арабия и 22 вътрешни полета. Други три се очакват от Турция, Йордания и Белгия.

Припомняме, вчера и днес САЩ и Великобритания обявиха, че имат разузнавателна информация, която показва, че най-вероятно самолетът е бил свален от „Ислямска държава" с бомба, поставена на борда.

По-рано руската авиокомпания "Когалимавиа" (Metrojet) съобщи, че спира полетите на самолетите си Airbus А321 за проверка.Решението е във връзка с катастрофиралия руски самолет А321 на компанията в Египет в събота. При инцидента загинаха всички 224 души.

Руското здравно министерство потвърди, че е установена самоличността на 58 тела от катастрофата.

Междувременно ръководителят на Росавиация Александър Нерадко заяви, че разследващите проверяват дали има следи от експлозиви сред отломките. Той обаче призова да се внимава със спекулациите относно причините за инцидента, допълвайки, че всички теории ще бъдат взети под внимание, включително терористичен акт.

В същото време британският премиер Дейвид Камерън заяви, че не е сигурно, че самолетът е свален с бомба на борда, но е много вероятно.