С Радан Кънев имаме приятелски, човешки и колегиални отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов минути преди да тръгне трафикът по ЛОТ 4 на АМ „Струма, предаде Радио „Фокус" - Пирин.

Всъщност големият шум, който се вдигна - аз не бях чел какво е написал той. Той е написал в общи линии верни работи, но го е казал по един малко по-интелигентен начин. Аз многократно съм казвал, че партиите трябва да бъдат по-смирени в управлението, защото ние сме различни, направихме много компромиси, за да го има това днес. Дължим го и на Радан Кънев, и на Валери Симеонов, и на АБВ, и разбира се и на колегите от ГЕРБ", заяви премиерът Бойко Борисов.

Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу Реформаторския блок продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила.Това предупреждение отправи в среднощен пост във Фейсбук лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в отговор на оправените от премиера Бойко Борисов обвинения.

"Така че дали е пенсионна реформа, дали е здравна, дали е съдебна, дали е инфраструктура или екология се дължи на всички, всички имат заслуга", уточни премиерът.„Вярно е, че последните дни имаше повече напрежение, до късно работиха в парламента, изнервени са - едни стоят повече, други по-малко. Аз с нищо не съм ги засегнал, какво съм казал - да стоят на столовете си. Това им е работата да стоят в парламента, така че всеки, който не е в парламента един вид не е на работа, никого не съм засегнал с това", уточни премиерът.

В същото време, аз мисля, че управлението е стабилно, няма проблем между нас. На всички им е ясно, че да отидем сега на предсрочни избори - пак със служебни правителства, отново да спират фондове, отново да спрат инфраструктура. Това щях да съм го пуснал още миналата година да го ползват българите. Толкова много неща се забавиха и толкова много не се решиха. Така че призовавам ги, даже и с колегите от ГЕРБ ще говоря, които са по-шумни да бъдат по-спокойни, призовавам и другите така да правят", допълни премиерът.

С министър Москов работихме днес заедно прекрасно - пълна подкрепа. Може да го попитате, не 100, 1000 % има подкрепа от мен и от министрите. Така че не виждам нещо, което да е тревожно. Толкова хора са там, всеки си има мнение, казва си го, на ГЕРБ също им дотежава някой път, защото цялата тежест се носи от ГЕРБ. Чуваме от време-навреме да се правят на по-важни някои и всичко е според мен спокойно. Ние не издигнахме кандидат от ГЕРБ, не че сме се договаряли за омбудсман, просто моето разбиране е че управляващите не трябва да имат омбудсман - трябва да е от опозицията или такъв човек, който да е коректив на управлението. Нито съм им се месил, казах по съвест да си гласуват, така че и болшинството са гласували срещу госпожа Манолова, но това е и ролята на парламента", подчерта премиерът Борисов.