Образователният министър Тодор Танев е категоричен, че вече няма нищо общо с Реформаторския блок, от чиято гражданска квота е издигнат. Запитан дали критиките по негов адрес, разпространявани от медии, са слухове или истина, Танев коментира, цитиран от Дарик, че до този момент никой от блока не го е викал на разговор за евентуална оставка и не е обсъждал с него критики към работата му.

По думите на просветния министър, е възможно да има такова нещо. Защо Министерски съвет до момента не са поставили въпроса за моето име, това не знам. Защо се поставя от Реформаторския блок, а не от други, това също не знам. Също така дали са всички партии от Реформаторския блок, това също не знам", коментира министърът.

Той обяснил, че е създал Гражданския съвет на Реформаторския блок. На 23 декември 2014 г. обаче срокът за Гражданския съвет, е изтекъл и такъв съвет не съществува. По тази причина Тодор Танев обяви, че е равно отдалечен от всички и равно приближен на всички партии.

Той призова медиите да не го считат непременно за министър на Софийския университет, тъй като не е направил нищо специално към никой университет.

Не съм обслужващ, която и да е политическа централа, защото на всяко място, на което аз съм бил, аз съм бил избиран от няколко съвета - и за асистент, и за доктор и т.н. За първи път сега съм назначен и аз съм се съгласил да бъда назначен", допълни министър Танев.

Той не изключи вероятността да подаде оставка, допълва БНР. „Искам коалицията да бъде стабилна, искам правителството да работи и ако това по някакъв начин стига до там, че аз му преча, отивам си заради правителството на България, а не заради някои хора, които считат образованието като разменна монета", коментира просветният министър.

Танев обяви данните за случаи на агресия в училищата.