SMS промоцията „100 на 100" ще продължи и всички победители, досегашни и бъдещи, ще получат своите награди в съответствие с Условията за провеждане на промоцията.

Това заявиха от Глобул по повод решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да глоби мобилния оператор за тази игра и да издаде нареждане тя да бъде прекратена.

От Глобул считат, че в случая с решението на КЗК законът е приложен неправилно и компанията ще го обжалва пред компетентния съд веднага след като се запознае с мотивите на Комисията.

Мобилният оператор подчертава, че тъй като промоцията е предназначена единствено и само за настоящите абонати на компанията и само те могат да участват в разпределението на наградите, тя по никакъв начин не нарушава интересите на конкурентни компании на българския пазар на мобилни услуги и не представлява нелоялна конкуренция по смисъла на Закона за защита на конкуренцията.

Съгласно българското законодателство, решението на КЗК не може да влезе в сила преди последната инстанция, в случая Върховния административен съд (ВАС), да се е произнесъл по обжалването.