Софийски градски съд отложи за март делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргини.

На днешното заседание бе изслушана и приета съдебно-медицинската експертиза за актуалното здравословно състояние на подсъдимия Иво Карагеоргиев. Според заключението се налага оперативна намеса след влошаване на състоянието му през декември 2008 г.

С 10-минутна почивка започна поредното заседание по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови, за да бъде изчакан големият брат Красимир.

И този път адвокатите на двамата бяха поискали забрана Маринови да бъдат снимани преди, по време и след заседанието.

Заедно с Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев, Маргините са обвинени в това, че са подготвяли покушения срещу о.з. генерал Любен Гоцев, убития Иван Тодоров-Доктора и покойния финансист Никола Дамянов.

На 3 ноември делото беше отложено заради отсъствието на Иво Карагеоргиев. Според петорната съдебно-медицинска  експертиза, представена пред съда, той все още не може да участва в заседанието по делото.

Пред съда са представени с писмо и 28 медицински документа за лечението на Карагеоргиев от болница "Токуда", както и два медицински документа за лечението му в болница "Света София".

Съдът постанови да бъде представена нова съдебно-медицинска експертиза, която се очаква да бъде обявена днес.