Членове и симпатизанти на ВМРО се събраха пред Съдебната палата в столицата в протест срещу управляващите. Поводът е безотговорната социална политика и геноцидът над българите. Исканията на протестиращите бяха да бъде повишено качеството на живот и правото за достойно бъдеще на българските граждани.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че мястото на българските националисти и патриоти е на улицата и протестите ще продължат, докато не бъдат удовлетворени исканията. По думите му, ако служебното правителство провежда подобна импотентна политика, то също ще бъде свалено с протести.

Под звуците на революционни песни протестиращите поеха към Президентството, за да се включат в общонационалния митинг. По традиция шествието бе предвождано от младежи с тъпани, облечени в национални носии. Българските знамена отново бяха обърнати наобратно в знак на несъгласие с икономическия геноцид над българите. Тематичен транспарант „Да спрем демографската катастрофа и геноцида в България" носеха младежи от ВМРО.

Националистическият протестен лъч се обедини с гражданското шествие на жълтите павета и поведе процесията покрай Софийската джамия към Централна гара.