Баща и син, нанесли побой на 39-годишен, са задържани рано  сутринта след бързата реакция на магистрални полицаи от ОДП-София и СДП.

Инцидентът се разиграл към 07.10 часа. Уплашена жена съобщила на тел. 166, че двама мъже бият съпруга й с бухалки на магистрала "Тракия", уточняват от пресцентъра на МВР.

След бързите полицейски действия извършителите са задържани на разклона за село Нови хан.

На мястото на инцидента уплашените потърпевши споделили, че докато пътували с колата си "Форд Ескорт" били застигнати от Лада.
От нея изскочили агресивните мъже и се нахвърлили с бухалки върху 39-годишния Н.Н. Стресната жената изскочила от колата с намерение да звъни по мобилния си телефон на полицията, но била застигната от побойниците. В този момент пристигнала и друга кола, от която излезли познати на нападателите. Те се опитали да предотвратят нов побой и тогава бащата и синът се качили на Ладата и отпътували към София. Там принудително са спрени от полицейски патрул.

В хода на разследването е установено, че преди инцидента потърпевшият засякъл Ладата и това провокирало гневната реакция на возещите се в нея баща и син.

Двамата ихтиманци К.С. (43 г.) и непълнолетният му син са задържани. Допълнителна проверка показва, че бащата е криминално проявен. Продължава изясняването на случая.