Премиерът Пламен Орешарски се отчете и на протестиращите. След като по-рано докладва на народните представители, той покани протестиращи граждански организации в Министерски съвет, за да им обясни какво е свършил до момента, както и какви са бъдещите намерения на кабинета.

В началото на срещата всички присъстващи получиха по един екземпляр от отчета на правителството. Самият Орешарски отбеляза, че по половината от мерките, одобрени от Народното събрание вече има реални действия.

„Една по-малка част от тези мерки вече са изпълнени, по по-голямата част от тях се работи. В следващите 2-3 месеца ще има реални резултати по други важни мерки", обясни министър-председателят.
Той разясни и че сред тях са борбата с монополите, корупцията активния диалог на изпълнителната власт с обществото, намаляването на безработицата и подобряването на стандарта на живот.

Това е поредната среща на премиера с граждани на територията на Министерски съвет. Разговорите в този формат започнаха преди месец с цел да се постигне обща позиция по мерките, които ще доведат до подобряване на бизнес средата и стандарта на живот у нас, както и до възстановяване на демократичните принципи на управление в страната.

Доволни от отчета на министър-председателя протестиращите отпуснаха 6 месеца на кабинета „Орешарски." Ако „и те не оправят нещата", отново ще излязат на улицата.

Това стана ясно след поредната среща на министър-председателя Пламен Орешарски с представители на недоволните граждани.

Бе уточнено, че тези, които говориха с премиера „не са ония отвън, които са платени от ГЕРБ."

Стана ясно, че дошлите в Министерски съвет са „онези протестиращи от палатковите лагери пред парламента".

Те се обединиха около тезата, че на това правителство му трябва време, за да работи. Ако обаче не работи, са готови да повторят процедурата от февруари месец и пак ще се вдигнат на бунт.

Хората се заканиха, че ще протестират срещу всяко правителство, ако не работи за народа.

Един от февруарските протестиращи Стоян Иванов, заяви, че не подкрепят БСП и ДПС, а подкрепят българското правителство.

Ние не сме слугинаж, не сме подлоги. Подкрепяме го заради всичко това, което се случи през последните 3 години и половина. Подкрепяме ги заради тази диктатура на Борисов, заради правителството на Цветан Цветанов и заради криминалните кръгове на Искра Фидосова, заяви той.

Нямаме право да не подкрепяме това правителство заради всичко, което се случи през тези 4 години, категоричен бе Стоян Иванов.

Дошлите при Орешарски протестиращи изразиха недоволството си от позицията на държавния глава. По думите им, президентът отдавна не е този, който е обединител на нацията. „Плевнелиев трябва да е обединител, а не разделител", коментираха още те.

Иначе на днешната среща е взето решение за създаване на контактна група, съставена от участници в протестите и Министерски съвет, която група да осъществи контакт с протестиращите срещу правителството.