Родителите на убитата в „Люлин" 19-годишна Севиля Райчева ще настояват и двамата подсъдими - Антон Ангелов и Янка Младенова, да получат осъдителни присъди.
Припомняме, Антон беше осъден на 10 години затвор от първоинстанционния съд, а Янка - изцяло оневинена.
„Очаквам убийцата на детето ми Янка Младенова да бъде осъдена", заяви Мария Хранова, майка на убитото момиче.

Близо 4 месеца след решението на Софийски градски съд, Хранова днес дойде в Апелативния съд заедно със съпруга си, където започва делото на втора инстанция. Опечалената майка подчерта, че съвсем закономерно е и двамата младежи да бъдат осъдени, тъй като стореното от тях е било умишлено и с огромна жестокост.

Мария Хранова изтъкна, че първоначалните разпити са най-важни, а в тях и двамата подсъдими правят самопризнания и детайлно описват как и с какво са извършили убийството.

Майката ще настоява, освен за осъдителна присъда на Янка, и Антон да получи максималните 12 години затвор.
Припомняме, максималното наказание в случая е толкова, тъй като и двамата младежи се съдят като непълнолетни, защото са нямали навършени 18 години при извършване на убийството.

Майката има свое обяснение за решението на Софийски градски съд: „Законите са несъвършени и заради това така се получи".

Припомняме, според държавното обвинение обвиняемите Янка Младенова и Антон Ангелов са влезли в дома на Севиля, докато тя е била сама. По тялото на момичето, което страдало от шизофрения, бяха открити множество прободни рани. Според разследващите двамата ученици са извършили убийството заради 10 грама злато, които искали да откраднат.

Съдебно-психиатричните експертизи на двамата подсъдими сочат, че по време на извършване на деянието са били в състояние, което им позволява да осъзнават действията си и да носят отговорност за постъпките си. Няма данни за злоупотреба или зависимост от алкохол или медикаменти.

Съдебно-медицинската експертиза на трупа на Севиля потвърди, че става дума за изключително жестоко убийство.

По тялото на момичето са нанесени 44 прободни и порезни рани по лицето, шията, главата, корема, гърдите, ръцете, като има прониквания в устната, гръдната и коремната кухини.

Вследствие на нараняванията в коремната кухина е проникнала 150 милилитра течна кръв, а в гръдната - около 200.

Малкото количество кръв, постъпило в тези кухини води до изводите на експертите, че тези удари са били едни от последните.

Причината за смъртта е външна и вътрешна кръвозагуба. Към това обаче може да се добавят и възможно сътресение на мозъка след 4-те тежки удара по главата, както и поглъщане и най-вече вдишване на кръв.

Докторите обясниха, че ударите, насочени към устната, гръдната и коремните кухини са били с по-голяма сила, а останалите са по-скоро порезни.

По думите им, не може да бъде установен точният час на смъртта на момичето, тъй като влияние оказват различни фактори - биологични, природни, влага, температура на въздуха, темп на настъпване на смъртта.

В случая смъртта не е настъпила мигновено, а за по-продължителен период.

В същото време Севиля е била в съзнание, изпитвала е значителни болки, страх за живота си, както и ужас и безпомощност от задушаване при вдишването на кръвта.