"Не виждам проблем в това, когато имаме една слаба опозиция, някой от коалиционните ни партньори да се държи по-опозиционно". Това обяви силовият министър Румяна Бъчварова в парламентарните кулоари. Коментарът й се отнася към Патриотичния фронт, тъй като преди дни от партията обявиха, че дават ултиматум на ГЕРБ да изпълни определени техни условия или свалят подкрепата си от управлението.

Бъчварова изрази убедеността си, че партньорството с ПФ не тежи на ГЕРБ. По думите й патриотите поставят доста въпроси и това провокира управляващите да търсят отговори, което не било лошо. Шефът на МВР смята,че ще е готова с отговорите на исканията на ПФ още преди поставения от тях срок - 1 юни. "Ще им дадем отговор, за да им обясним за какво става въпрос. Аз лично, за каквото мога, постоянно обяснявам на Валери Симеонов", увери Бъчварова

Тя коментира и необходимостта от Съвета за конвенционалната престъпност  с аргумента, че трябва да има орган, който да движи политиката по този въпрос.  Всички са загрижени за битовата престъпност, но всъщност координирането на усилията на практика отсъства, ожали се министърът.

Тя си пожела да се работи по темата по-активно, за да се предлагат различни мерки. По думите й престъпността е прекалено многообразна, за да има универсално решение. Според Бъчварова, основните нужди в сферата, са наличие на систематичност, постонянност и използване на нови технически възможности. "Имаме план, имаме приоритети, работим в много посоки, но нищо не е хаотично", гарантира вицепремиерът.