Почина Иван Славков.

Дългогодишният генерален директор на националната телевизия и президент на БОК и БФС е издъхнал по-рано днес в Правителствена болница, 10 дни преди да навърши 71 години.
Причината са проблеми с белите дробове, дошли след усложнение от бронхопневмония.

Преди 40 дни Славков настинал леко, но не предприел мерки. След това обаче заболяването се усложнило и той получил двойна бронхопневмония. Славков е лежал в Правителствена болница месец.

Поклонението ще е на 5 май от 13,00 часа във фоайето на Националния стадион.  

Обичан и мразен, аплодиран и хулен, ценен и оспорван, Батето със сигурност ще бъде запомнен поне с едно - уникалното си чувство за хумор.

Агенция „Фокус" събра някои от най-цветистите реплики на Славков:

„Като се връщам назад в спомените - тръгнах от физкултурата минах през културата и се върнах пак във физкултурата." (след получаването на титлата доктор хонорис кауза от Националната спортна академия)

"Всяка жаба да си знае кочината, пардон, гьола"

"Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав Винпром имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!" (Иван Славков към футболистите на Поморие).

"На мен на този турнир тук най ми харесаха стюардесите." (по време на турнир за аматьорски футбол)

"Вижте какъв финал само. Имаше бой, голове, жълти и червени картони, дузпа. Става за цветна телевизия."(След финала за купата на България Левски - ЦСКА 2:1; 2005)

"Обяснявам на чужденците, че в България "луда крава" няма. Те ме питат как така няма. Викам: "Ми няма. В България останаха шест крави и аз ги знам поименно."

"Писна ми от конгреси! Няма за какво да се събираме пак. Знаете, че когато има конгреси, обикновено ги печеля." (след тегленето на жребия за купата на България по футбол през 2000 г.)

"Доброто прекарване е винаги там, където съм. Скучно ми е там, където ме няма."