Търговският регистър е отказал в петък вечерта да впише преразпределените дялове във "Медийна група България-Холдинг" ООД - фирмата, която издава вестниците "Труд" и "24 часа". Това съобщи един от съсобствениците - Христо Грозев в предаването на bTV "Нека говорят", цитиран от в. „Сега".

Любомор Павлов, в качеството му на управител на фирмата, подаде в регистъра протокол от заседание на общото събрание на МГБХ, според който мажоритарния собственик БГ "Принтмедия" ООД остава със 17 процента, Огнян Донев с 40%, а Павлов - с 43%. Сега БГ "Принтмедия" продължава да бъде собственик, като в това дружеството Павлов има 47%, а Донев не е представен.

След отказа на регистъра Любомир Павлов и Огнян Донев вероятно ще трябва да търсят правата си в съда. В същото време Павлов продължава да управлява дружеството-издател.

"Знаехме, че е рискова инвестиция. Нашата цел беше да не попадне в ръцете на групата около Делян Пеевски и да се запази независимостта на редакциите", подчерта Грозев. По думите му вече е невъзможно да работи заедно с Донев и Павлов.