Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов изрази притесненията си относно темповете на тази съдебната реформа, която според него ще донесе на обикновените българи достъпно, предвидимо, бързо и справедливо правосъдие:

Според Лозан Панов реформата като че ли е загубила необходимото темпо.
"Идват месеци, в които държавата не работи на тези обороти, на които трябва да работи, след това идват избори", каза съдията, тъй като това, според него, не трябва да повлиява на темпото на реформата.

По думите му общественото настроение, а и енергията, която идва и от средите на самата съдебна система трябва да бъде използвана. "Сега е моментът да се свършат много неща, които могат да бъдат направени."

Лозан Панов подкани и законодателния орган, който "в момента трябва да направи и своята крачка в посока на реформиране на съдебната система."

Лозан Панов, правосъдният министър Христо Иванов участваха в дискусия с магистратите от апелативния район във Велико Търново по законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт и свързаните със съдебната реформа промени в Конституцията, съобщи БНР.

Министър Иванов не коментира дали би подал оставка, ако бъдат отхвърлени предложенията на кабинета му за промени в съдебната система. "Нека да изчакаме и ще видим какво ще се случи и какво ще последва", коментира Иванов, като каза, че до момента на пленарна зала има още доста време.