Родители на 22-годишен бургазлия бяха задържани, след като нападнаха полицейски служители. Служители от Пето Районно управление "Полиция" - Бургас посетили дома на 22-годишния Д.И. от Бургас, живеещ в бл. 4 в ж.к. "Изгрев".

Служителите на реда били посрещнати на входната врата от майката на младежа - 42-годишната С.И., която била във видимо нетрезво състояние. Полицаите се легитимирали и се опитали да разяснят целта на посещението си, когато С.И. започнала да ги обижда и псува, съобщава Burgasnews.com.

На вратата излязъл и съпругът й Р.И., 42-годишен, който също бил в нетрезво състояние. Той се включил към обидите и ругатните на жена си. Мъжът тръгнал заплашително към полицаите по стълбищния коридор, правейки опити да ги удари и изблъска.

В създалата се ситуация С.И. ухапала единия служител по дланта на лявата ръка, като му причинила лека телесна повреда. Агресивното поведение на С.И. и Р.И. наложило за задържането им да се използват физическа сила и белезници, като двамата са отведени в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас и са задържани за срок от 24 часа.

С.И. е тествана с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел - 0,77 промила, а на съпруга й пробата показа 2,99 промила. По случая е образувано бързо досъдебно производство.