Българският работник трябва да знае за какво става дума в споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между Европейския съюз и САЩ.
В това е убеден президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Пред представители на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ), които се събраха на национална конференция на тема "СТСБ - модерен синдикализъм в действие", Димитров обърна внимание на "нашумялото" в последни дни у нас въпросно търговско споразумение.

"Това споразумение стои в полезрението на ЕС и българският работник трябва да знае за какво става дума", отбеляза президентът на синдиката. Като доказателство за думите си той посочи, че страната ни е една от най-слабо конкурентните икономики в Европейския съюз и едно такова споразумение може да "помете" само за дни много сектори.

"Такова предизвикателство пред България никога не е заставало
. Ще направим необходимото да просветим медиите и политиците какво трябва да се направи, така че да защитим в процеса на договаряне интересите на България и нашият пазар", се зарече Пламен Димитров.

Пред транспортните синдикати президентът на КНСБ не пропусна и да напомни последния дълг на кабинета "Борисов 2", като изтъкна - "мъчително създадената четворна коалиция направи възможно България да вземе най-евтиния дълг през тези 25 години".
"Дълговата емисия има стабилизиращ ефект върху банковата система и тя трябва да бъде използвана за развитие на социалната и икономическата политика на държавата", убеден е още Димитров и продължи - ако това не бъде направено, няма смисъл от банковата стабилност".