Увеличават се напусналите НДСВ и жълтата парламентарна група. 

Първо Татяна Калканова и Лидия Шулева, обявиха оттеглянето си от царската партия и парламентарната група.

Това става след снощното изключване от НДСВ на четиримата депутати Борислав Великов, Борислав Райчев, Владимир Дончев, Пламен Панайотов и след като Атанас Щерев подаде оставка, а по-рано днес оставки подадоха и Ваня Цветкова, и Николай Свинаров.

Потвърдиха се и слуховете от кулоарите на парламента, че примерът на Шулева, Калканова, Свинаров и Цветкова ще бъде последван от още депутати от НДСВ.

Последователно Валентин Милтенов и Илко Димитров депозираха оставките си, като Димитров заяви, че има определени различия с колегите ки от НДСВ във вижданията за провеждане на политиката на партията.

Очаква се напускането на жълтата парламентарна група и партия да обявят още Марияна Костадинова и Светослав Спасов.

Татяна Калканова заяви, че напуска парламентарната група и партията, но няма да напусне парламента. Тя посочи като причини за оставката си разочарованието си от НДСВ.
Калканова изтъкна, че е била особено подразнена от промените в правилника от преди няколко седмици. Този правилник не позволява дебат, посочи Калканова.

Бившият вицепремиер и министър на икономиката Лидия Шулева заяви малко след като депозира оставката си, че е взела това решение в резултат на изчерпването на компромисите, които един човек може да прави.
Тя заяви, че има капацитет и възможности да предложи доста неща, които в този парламент могат да бъдат реализирани  и добави, че ще разчита да получи подкрепа от своите колеги.

Председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов каза, че към момента не може да се посочи точната бройка на напусналите, тъй като оставките се подават не в парламентарната група, а в деловодството на парламента. 
Очевидно ще са над 10, каза той.

10 е минималната бройка за създаване на парламентарна група. Засега депутатите от НДСВ, подали оставки, не заявяват намерения да формират нова парламентарна група.

Не бих се присъединила към произволно формирование, бих подкрепила политически проект, заяви Татяна Калканова по въпроса дали ще правят нова група.
По тази тема Шулева каза, че има време човек да премисли и да застане зад кауза и платформа. Не ни липсват идеи, въпросът е да бъдат ясно формулирани и  чути, каза Шулева.