Кандидатът на БСП за кмет на столицата Георги Кадиев посочи, че Цветан Цветанов е "накиснал" Росен Плевнелиев да се обяснява защо не е уведомил прокуратурата, че е бил изнудван от трима общински съветници от София заради изграждането на Бизнес парка през 2007 г.

Един от тези трима общински съветници в момента е от групата общински съветници на ГЕРБ, а другите двама са от състава на т.нар. десни партии, каза Кадиев.

Според него скандалът е показателен, че Плевнелиев е страхливец.

Не искал да влиза в компроматна война и затова никой не уведомил", възмути се Кадиев и попита: „Така ли ще спираме корупцията в България".

Според него прокуратурата трябва да се самосезира. В отговор на въпрос лидерът на БСП Сергей Станишев посочи, че ако трябва, ще сезират прокуратурата за този случай.

ГЕРБ се отказаха от десетте Божи заповеди и въведоха нови, коментира още Кадиев.

Георги Кадиев влиза в предизборната надпревара с амбицията да промени София.

Нашият лозунг е "Променяме София", като включваме гражданите в управлението, каза Кадиев на пресконференция в присъствието на кандидатите на БСП за общински съветници в столицата, лидерът на партията Сергей Станишев и председателят на Софийската организация на БСП Румен Овчаров.

Не искам столичани да избират цар на София, а слуга, защото те са неговият работодател, заяви Георги Кадиев.

Искам да променим София, защото искам да променим България, добави той. Ние сме алтернативата на сегашното управление, каза още Кадиев.

Георги Кадиев призова основния си опонент настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова да се изправи срещу него на открит дебат.

Сред целите, които той си поставя, са създаване на 30 хиляди нови работни места в София, 100 нови тролейбуси и трамваи, 12 хиляди нови места в детските ясли и градини, 4 000 нови общински жилища за млади семейства.

Моят хоризонт е 23 октомври, нека бъдем реалисти, трябва да победим на първи тур, добави кандидатът на БСП.

Той посочи, че целта на БСП е и да спечели 18 места в Столичния общински съвет или с 50 процента повече от досегашните 12.

Голямата мисия на Георги Кадиев е да разбие порочния модел на управление на общината, с помощта на софиянци, изтъкна лидерът на червените Сергей Станишев.

Като пример за абсолютната безпомощност на ГЕРБ в София той посочи проблема със завода за боклук. Лидерът на БСП напомни, че и досега на мястото, където той трябваше да бъде построен, стои празна поляна, а ЕК е готова да финансира само допълнителните инсталации, но не и самия завод.

Станишев изтъкна, че големите възможности, които има София, не се реализират.Станишев напомни и обещанието на Бойко Борисов още от 2005г., че ще направи София като Виена и отбеляза, че и до днес гръмката фраза остава без съдържание.

Кандидатът на БСП излиза пред столичани с конкретни ангажименти, сред които: 30 000 нови работни места, 100 нови тролейбуси и трамваи, 12 000 нови места за детски ясли и градини, 4000 нови общински жилища за млади семейства, 750 млн. лв. усвоени средства по европроекти.

Кадиев изтъкна, че амбицията на социалистите е да увеличат броя на съветниците си в следващия Общински съвет.